ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχάρι από τρανς
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- βούτυρο
- 200ml κόκκινο κρασί
- 100ml ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
- ζωμό μοσχαρίσιο ή νερό
- αλάτι πιπέρι ζάχαρη
- σέλινο,τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το μοσχάρι σε χονδρούς κύβους.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και εκεί μαραίνουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και το ξύδι αφήνουμε να εξατμιστούν ελαφρώς προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη,ντοματοπελτέ και το ζωμό η νερό ίσα που να σκεπάζει το κρέας σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με καπάκι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για δύο ώρες.
- Βράζουμε πέννες ή ριγγατόνι τα σωτάρουμε με λίγο βούτυρο και σερβίρουμε το κρέας μαζί με τα ζυμαρικά πουδράρουμε με φρέσκο σέλινο και τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι ή γραβιέρα.
καλή επιτυχία!!!