Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΓΚΑΙΓΚΑΝΑΣ


Πρόκειται για μία παραδοσιακή συνταγή από τη περιοχή της Νάουσας η οποία χρησιμοποιεί το τυρί μπάτζος το οποίο είναι προιόν Π.Ο.Π. Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε κεφαλοτύρι.

ΥΛΙΚΑ

  • 5 αυγά
  • 5 κουταλίες της σούπας αλεύρι
  • 2,5 ποτήρια νερό
  • 250 γραμμάρια μπάτζο ή κεφαλοτύρι
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το λάδι στη φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  2. Κόβουμε το τυρί σε κύβους το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε το αφαιρούμε και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουνε τα περιττά λάδια.
  3. Στο τηγάνι που τηγανίσαμε το τυρί προσθέτουμε το αλεύρι και ψήνουμε για λίγα λεπτά στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία ελαφριά κρέμα.
  4. Ψήνουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε τα αυγά τα οποία προηγουμένως έχουμε ελαφρώς χτυπήσει και το τηγανισμένο τυρί.
  5. Αφήνουμε για λίγο στη φωτιά και αποσύρουμε μόλις ψηθούν και τα αυγά.

Καλή επιτυχία!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...