ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 350γρ ρεβίθια
- 2 σκέλίδες σκόρδο
- 220γρ ταχίνι
- 1 κ.γλ κύμινο
- 1 κ.γλ τσίλι σκόνη
- 50ml χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Από βραδύς μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό.
- Την επομένη τα αποφλοιώνουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα πολτοποιούμε.
- Βάζουμε το πουρέ από τα ρεβύθια σε ένα μίξερ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε μέχρι να επιτύχουμε μια λεία σφιχτή μάζα.
- Αν σφίξει αρκετά προσθέτουμε λίγο κρύο νερό και την επαναφέρουμε στην επιθυμητή συμπήκνωση.
Καλη επιτυχία!!!