Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ



Πλένουμε καλά το χταπόδι γυρνώντας ανάποδα τη κουκούλα του και αφαίρουμε τα εντόσθια του.Βάζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε ξύδι 150ml ανά κιλό,ένα φύλλο δάφνης και 5 κόκκους πιπέρι.Δίνουμε μία βράση πάνω στη φωτιά σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με καπάκι και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 περίπου για μία ώρα.Με μία πιρούνα βγάζουμε το χταπόδι από τη κατσαρόλα το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε ξεχωριστά τα πλοκάμια από τη κουκκούλα σε χονδρά κομμάτια το σερβίρουμε με λαδόξυδο και ρίγανη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...