Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

ΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Για τη παρασκευή τηγανιτά μύδια διαλέγουμε μεγάλα μύδια.
  2. Αγοράζουμε από το ιχθυοπωλείο μύδια χωρίς το κέλυφος.
  3. Τα βάζουμε σε ένα τρυπητό τα πλένουμε σε άφθονο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
  4. Περνάμε τα μύδια από αλεύρι από σκληρό σιτάρι τα τινάζουμε καλά για να αποβληθεί το περισσευούμενο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό άφθονο σπορέλαιο για 2 λεπτά περίπου.
  5. Μόλις βγάλουμε τα μύδια από το λάδι τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...